Forfatter: Lewis Jackson
Oprettelsesdato: 8 Kan 2021
Opdateringsdato: 18 Juni 2024
Anonim
Japan’s Recession Drives The Middle-Aged Onto The Streets (2001)
Video.: Japan’s Recession Drives The Middle-Aged Onto The Streets (2001)

Indhold

Recessionen i 2001 var en otte måneders økonomisk afmatning, der begyndte i marts og varede igennem november. Mens økonomien kom sig tilbage i fjerde kvartal samme år, blev virkningen hængende, og den nationale ledighed fortsatte med at stige og nåede op på 6% i juni 2003 De følgende afsnit giver detaljer om, hvordan recessionen startede og forværredes, og hvad der i sidste ende førte til dens afslutning.

Bidragsydere til recessionen: Y2K Scare og 9/11 Attack

Y2K-skræmmen (også kendt som År 2000-skræmmen) kan have bidraget til recessionen i 2001. Computerbrugere og programmører frygtede, at computere ville stoppe med at arbejde den 31. december 1999. Da mange computerkoder repræsenterede et givet år med de sidste to cifre, mente de, at disse koder ikke ville være i stand til at skelne mellem 2000 og 1900. Baseret på i troen på, at deres computere ville stoppe med at arbejde, da året 2000 ankom, købte mange virksomheder og enkeltpersoner nye med software, der skulle være Y2K-kompatibel.


Skræmmningen førte til et økonomisk boom, der var kortvarigt. Computer- og softwaresalget faldt, da de alle blev købt forud for januar 2000. Derefter faldt aktiemarkedet i marts 2000, og da aktiekurserne faldt, gik dot-com-virksomhederne konkurs. Omstændighederne blev forværret, da Federal Reserve hævet satsen for fodrede fonde adskillige gange i bestræbelser på at stoppe økonomien i at blive overophedet.

Mens Y2K-skræmmen bidrog til recessionen i 2001, er det ikke klart, om skræmmelsen faktisk forårsagede det.

Angrebet den 11. september forværrede afmatningen.Markederne lukkede i flere dage efter angrebene, og New York Stock Exchange åbnede ikke igen før den 17. september 2001. Den dag havde Dow Jones Industrial Average (DJIA) sit største fald på en dag og faldt 684,81 point eller -7,1%.

Afslutning på recessionen: skattebesparelser og renter på Fed-fonde

For at afslutte recessionen begyndte præsident George W. Bush at arbejde sammen med kongressen om at nedsætte skatten straks efter tiltrædelsen. Den 7. juni 2001 underskrev præsident Bush loven om økonomisk vækst og skattelettelsesafstemning fra 2001 (EGTRRA), som gav indkomst skattelettelser til familier med tilbagevirkende kraft til januar samme år. EGTRRA sænkede den maksimale skattesats på 39,6% til 35%, 36% til 33%, 31% til 28%, 28% til 25%, og en del af skattesatsen på 15% til 10%. EGTRRA udvidede også skattefradraget for optjent indkomst. Det fordoblede også standardfradraget, hævede tærsklen for skattegraden på 15% for ægtepar og fordoblede børneskatten kredit fra $ 500 til $ 1.000.


Disse skattelettelser fra Bush-administrationen gjorde det muligt for skatteydere at beholde flere af deres egne penge. Økonomien vendte tilbage til vækst i fjerde kvartal 2001.

Federal Reserve's ekspansive pengepolitik bidrog også til afslutningen på recessionen. Federal Reserve begyndte at sænke renterne i januar 2001 og fortsatte med at sænke dem med cirka et halvt point hver måned, så renten var 1,82% (dvs. lavere end 2%) inden december 2001. Denne beslutning blev truffet af et forsøg på at stimulere økonomien ved at skabe mere likviditet.

Fascinerende Publikationer.

7 grunde til at afbalancere dine bankkonti hver måned

7 grunde til at afbalancere dine bankkonti hver måned

Hvi du prøver at ændre dit økonomike billede, er det vigtigt at pore dine udgifter hver måned. Det er lige å vigtigt at afbalancere din kontrolkonto og kreditkort til kontoud...
Definition af lempelser og lempelser i fast ejendom

Definition af lempelser og lempelser i fast ejendom

Et bevær, om det vedrører fat ejendom, betyder enhver juridik ting, der belater eller begræner brugen eller overførlen af ​​ejendommen. En ejendom, der er fri og fri for eventuell...